Vandenbempt over leegloop bij Antwerp: Zijn vertrek is geen verlies

Vandenbempt over leegloop bij Antwerp: "Zijn vertrek is geen verlies"

19-05-2020 10:00
21

Antwerp gaat deze zomer heel wat pionnen kwijtspelen. Coach Laszlo Bölöni, verdediger Wesley Hoedt en doelman Sinan Bolat zijn zelfs al weg, Kevin Mirallas volgt waarschijnlijk nog. Die laatste is volgens Peter Vandenbempt absoluut geen gemis."

"Kevin Mirallas was op de Bosuil met grote trom aangekondigd en zou een goed contract gekregen hebben, maar ik denk niet dat zijn vertrek een verlies is. Hij heeft teleurstellend gepresteerd en is ook nog eens balorig geweest", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Het vertrek van Sinan Bolat is wél een enorm verlies. Hij was de voorbije drie jaar één van de steunpilaren in de revival van Antwerp. Hij lag goed in de groep en bij de fans, straalde iets uit en was de beste Bolat van in zijn periode bij Standard. Ze hebben nu een Iraanse keeper gehaald. Dat is afwachten. Misschien haalt die hetzelfde niveau, maar dat lijkt me geen evidentie."

Ook Hoedt laat een serieuze krater na. "Hoedt was veeleer een opportuniteit: een speler die voor een Belgische club moeilijk haalbaar is en waar Antwerp een seizoen van heeft kunnen profiteren. Hoedt gaf - naarmate het seizoen vorderde - ook steeds meer aan dat hij klaar was om weer op een hoger niveau te gaan voetballen."