Clement: Dat had ik nooit aan mijn spelers kunnen uitleggen

Clement: "Dat had ik nooit aan mijn spelers kunnen uitleggen"

18-05-2020 14:45 Laatste update: 14:52
31

Philippe Clement, de succescoach van Club Brugge is enorm blij met de erkenning van het kampioenschap. In Het Nieuwsblad keek de coach terug op de afgelopen weken en maanden.

Begin april riep de Pro League Club Brugge uit tot kampioen. "ik van iedereen berichtjes. Mensen uit de hele voetbalwereld laten je weten dat Club Brugge de verdiende kampioen is", zegt Clement. Amper een week later liet de UEFA weten dat competities uitgespeeld moesten worden. 

Clement spreekt over de weken onzekerheid voor hemzelf en de hele club: "Het was een doemscenario. Die titel was iets waar we als groep keihard voor gewerkt hadden. En plots riskeert dat allemaal in de vuilnisbak te belanden. Dat zou ik nooit kunnen uitleggen aan mijn spelers", zegt hij. 

Club Brugge eindigde de competitie met vijftien punten voorsprong op eerste achtervolger, KAA Gent. "We hadden gepiekt naar de play-offs. We waren klaar geweest voor de strijd. Het belangrijkste is dat iedereen akkoord is dat we de verdiende kampioen zijn", aldus kersvers kampioen Clement.