Bij Arsenal ontslagen Emery doet in Engelse pers boekje open over Özil

Bij Arsenal ontslagen Emery doet in Engelse pers boekje open over Özil

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020 om 11:44za 16-05-2020 om 11:44

Unai Emery heeft zich in de Engelse pers zeer kritisch uitgesproken voor Mesut Özil. De twee konden bij Arsenal niet door een deur.

Özil, veruit de bestbetaalde speler in dienst van Arsenal, werd door Emery steevast op de tribune gezet. De Spanjaard heeft daar zo zijn redenen voor. Zo zou er van alles mankeren aan de mentaliteit van de Duitser, die aan zijn zevende seizoen bezig is in Londen.

"Ik heb mijn best gedaan om Özil te helpen", zegt Emery in een interview met The Daily Mail. "In mijn carrière waren de getalenteerde spelers altijd mijn favorieten en waren ze onder mij op hun best, of zaten ze daar dicht tegenaan. Ik keek altijd positief naar Özil, in de zin van dat ik hem overal bij betrok, maar zijn houding en mentaliteit waren niet genoeg. Özil had een van de aanvoerders kunnen zijn, maar de kleedkamer wilde dat niet. Zijn toewijding was niet genoeg om aanvoerder te zijn. Dat besloot ik niet, maar de spelers."

Na de met 4-1 verloren Europa League-finale tegen Chelsea voerde Emery gesprekken met zijn spelers, behalve met Özil. "Om acht uur 's ochtends gingen we terug naar Londen en ik heb drie uur geslapen. Daarna ging ik terug naar Colney (trainingscomplex, red.)."

"Ik had die dag gesprekken met alle spelers. Özil wilde niet komen. Waarom? IK weet het niet. Hij kwam niet. Dat bedoel ik met toewijding. We speelden in april een aantal belangrijke wedstrijden en hadden spelers nodig die 100% gemotiveerd waren. Er waren een paar spelers die dat misten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws