Toptransfer in de maak?: ‘Mertens zet zijn zinnen op de Premier League’

Toptransfer in de maak?: ‘Mertens zet zijn zinnen op de Premier League’

09-05-2020 12:15
2

De Belgische transfersoap van de zomer wordt misschien wel die van Dries Mertens. Al sinds de winter wordt de vleugelaanvaller gelinkt aan Europese topclubs. Mertens zelf, zou zijn zitten inmiddels op de Premier League hebben gezet.

Aan interesse geen gebrek voor Mertens. Zijn contract loopt deze zomer af, en dat is mening Europese topclub ook niet ontgaan. Zeker gezien de huidige omstandigheden, liggen spelers die gratis op te pikken zijn nog wat beter in de markt. Zo zouden onder meer Inter Milaan, PSG, Borussia Dortmund en Chelsea hun pijlen op de Leuvenaar richten.

Vooral die laatst genoemde club lijkt een streepje voor te hebben op de concurrentie. Het Italiaanse Coriere dello sport weet namelijk dat Mertens zijn voorkeur uitgaat naar Chelsea. Frank Lampard en Mertens zouden ook al meermaals gebeld hebben om en potentiële transfer te bespreken.

Chelsea toont overigens al langer interesse in de diensten van de Rode Duivel. Door het nakende vertrek van Pedro, Giroud en William is een nieuwe aanvaller prioriteit nummer één aanstaande zomer.