CEO voetbalbond: “Theoretisch kan bekerfinale Antwerp-Club nog doorgaan”

CEO voetbalbond: “Theoretisch kan bekerfinale Antwerp-Club nog doorgaan”

07-05-2020 07:00
20

De competitie in de Jupiler Pro League zit erop, maar er is nog onduidelijkheid over de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge. CEO Peter Bossaert laat zich tegenover VTM Nieuws uit over de situatie.

Geen matchen tot 31 juli zegt de Nationale Veiligheidsraad. “Dat hadden we verwacht. Deze beslissing brengt duidelijkheid. Dat was echt nodig. Niet alleen naar de clubs toe, maar ook naar de spelers. Die zijn al weken aan het trainen, zonder een echt vooruitzicht. Hetzelfde geldt voor onze scheidsrechters. Die zijn in topvorm en kunnen in principe binnen de kortste tijd een wedstrijd op het hoogte niveau fluiten. Voor de hele voetbalgemeenschap is het goed dat er duidelijkheid is”, citeert Het Laatste Nieuws.

De bekerfinale is nog een onzekerheid. “Theoretisch gezien kan die nog doorgaan. We weten dat de supporters uitkijken naar die wedstrijd. Het is de mooiste match van het seizoen, met doorgaans een gevuld Koning Boudewijnstadion. Dat kan deze keer sowieso niet, dat is al zeker. De UEFA verlangt dat wij voor 3 augustus onze Europese tickets meedelen aan hen. Maar we weten niet of we op 1 augustus kunnen voetballen. Dus er is nog een waterkansje om die partij begin augustus te laten spelen.”