Jambon waarschuwt: Dat betekent niet dat vanaf 1 augustus alles heropstart

Jambon waarschuwt: "Dat betekent niet dat vanaf 1 augustus alles heropstart"

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 15:32wo 06-05-2020 om 15:32

De Nationale Veiligheidsraad heeft geoordeeld dat voetballen (net als alle andere vormen van competitiesport) uit den boze is, minstens tot en met 31 juli. In een verdere toelichting benadrukt Vlaamse minister-president Jan Jambon het woordje 'minstens'.

"Beroeps- of amateursport blijft zeker opgeschort tot en met 31 juli", zo luidde de officiële beslissing van de Veiligheidsraad. Op de persconferentie voegde minister-president Jambon daaraan toe: "Maar dat betekent niet dat vanaf 1 augustus alle sportcompetities weer heropstarten. Die beslissing zal later gebeuren. We moeten voor die beslissing de evolutie van de curve in de gaten houden." Het is dus goed mogelijk dat er deze zomer helemaal niet gevoetbald wordt.

De Veiligheidsraad legt ook uit waarom het die ingrijpende beslissing genomen heeft. "Voetbal is een contactsport", beseft Jambon. "Voetbal spelen met social distancing-regels is onmogelijk. Je kan niet voetballen met anderhalve meter afstand van elkaar." In Duitsland is men blijkbaar een andere mening toegedaan. Daar besliste de overheid zo goed als zeker dat de Bundesliga midden mei mag heropstarten.

In ons land komt de bal zo weer in het kamp van de Pro League te liggen. Het lijkt onafwendbaar dat de lopende competitie in zowel Eerste Klasse A als B definitief gestaakt zal worden. Of Club Brugge dan kampioen is, welke clubs de Europese tickets toegewezen krijgen en wie mag stijgen en moet zakken, zal dan in onderling overleg beslist moeten worden. Op 15 mei staat een nieuwe Algemene Vergadering gepland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Begrijp jij de redenering van de Veiligheidsraad?

Ja
76%
Nee
24%
(247 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws