Dessers maakte de juiste keuze, hij kan kwaliteit bijbrengen aan de Super Eagles

"Dessers maakte de juiste keuze, hij kan kwaliteit bijbrengen aan de Super Eagles"

04-05-2020 20:17
6

Voor Cyriel Dessers was de uitbraak van het coronavirus extra zuur. Normaal gezien zou de geboren Leuvenaar zich nu officieel international van Nigeria mogen noemen. Zijn debuut werd echter uitgesteld door de coronamaatregelen. Dat was ook in Nigeria een streep door de rekening.

Dessers ontpopte zich het voorbije seizoen tot een regelrechte sensatie bij Heracles Almelo. Met vijftien doelpunten in 26 Eredivisie-duels kon enkel Steven Bergwijn (Feyenoord) hem bijbenen. Die trefzekerheid viel ook in Nigeria op. In maart werd Dessers opgeroepen voor een dubbele interland met Sierra Leona, maar dat duel vond dus nooit plaats.

Jammer, vindt ook Maduka Okoye. De doelman van Fortuna Düsseldorf is zelf Nigeriaan international en staat te popelen om Dessers te zien debuteren. "Ik denk dat Dessers een geweldige aanvaller is, die maar blijft scoren in de Nederlandse competitie", tekent All Nigeria Soccer op. "Hij heeft de juiste keuze gemaakt. Hij kan ons meer kwaliteit bijbrengen bij de Super Eagles."

Okoye weet overigens waarover hij spreekt: de keeper kon zelf kiezen tussen het Nigeriaanse en het Duitse nationale elftal. In principe zou Dessers eigenlijk nog steeds voor de Rode Duivels kunnen kiezen, aangezien hij dus nog geen speelminuten maakte voor Nigeria. Of de aanvaller bij de Duivels ooit een plaatsje zou kunnen veroveren, is door de grote concurrentie echter een serieus vraagteken.