'Had Anderlecht die centen niet nodig gehad, vroegen ze niet om solidariteit'

'Had Anderlecht die centen niet nodig gehad, vroegen ze niet om solidariteit'

28-04-2020 21:25
41

De stopzetting van de competitie zou nog voor flink wat discussie kunnen zorgen. Onder andere KRC Genk en RSC Anderlecht willen nog blijven spelen. Zij vrezen vooral een groot inkomstenverlies. Anderlecht vraagt daarom zelfs "solidariteit" van de Europees spelende clubs.

CEO Karel Van Eetvelt gaf eerder aan dat hij hoopt dat de Europees spelende clubs de komende drie seizoenen een deel van hun Europese inkomsten doorspelen naar de andere Belgische clubs. Hein Vanhaezebrouck weet echter dat in het verleden Belgische clubs dezelfde vraag al stelden aan Anderlecht. Toen kregen zij een 'njet'.

"In die tijd waren zij de alleenheerser en waren er blijkbaar ook vragen van andere clubs om meer te delen. Toen wimpelde Anderlecht dat ook af, dus dan voel je de reacties dat het een schande is dat zij die vraag stellen al komen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Toch sabelt hij het plan van Van Eetvelt niet helemaal neer. "Misschien moet er wel iets gebeuren, maar dan was dat voorstel beter gekomen van de clubs die het wél goed doen. Ik kan de mensen van Club Brugge volgen dat het een brug te ver is om nu in te staan voor de schulden die ze in Anderlecht hebben opgebouwd."

"Je kan het lovend vinden dat zij die vraag dúrven stellen, maar ik denk toch dat het vooral uit miserie is. Hadden ze die centen niet nodig gehad, dan waren ze allicht niet met die vraag gekomen", besluit hij.