Update: 'Chelsea beseft dat 40 tot 50 miljoen voor Batshuayi niet haalbaar is'

Update: 'Chelsea beseft dat 40 tot 50 miljoen voor Batshuayi niet haalbaar is'

25-04-2020 11:29 Laatste update: 02-05-2020 11:38
20

Bij Chelsea FC vreest men de impact van de coronacrisis op de komende zomermercato. The Blues zouden er graag een spits bij willen, maar kiezen nu eieren voor hun geld. Dat brengt echter geen verandering teweeg in de toekomstplannen rond Michy Batshuayi: hij mag/moet vertrekken.

The Sun weet dat Chelsea de voorbije dagen gewikt en gewogen heeft wat de strategie wordt in de voorhoede. Met toptalent Tammy Abraham heeft de Londense topclub daar al een goede optie lopen, maar één spits is natuurlijk niet voldoende. Aangezien kwaliteit aankopen erg moeilijk zal blijken deze zomer, heeft Chelsea in eigen huis gekeken.

Met Batshuayi en Olivier Giroud lopen daar nog twee puntaanvallers rond. Hoewel Giroud uit zijn contract loopt, terwijl Batshuayi nog tot 2021 vast ligt, kiest Chelsea er toch voor om de verbintenis van de Fransman met een jaar te verlengen. Dat betekent dat de Rode Duivel naar de uitgang begeleid wordt. De vraag is echter wie voldoende geld op tafel wil leggen om Batshuayi in Londen los te weken.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws is het verhaal van Michy Batshuayi bij Chelsea over en out. De aanvaller kan niet rekenen op veel speelminuten onder Frank Lampard en mag uitkijken naar een nieuwe club. Vier ploegen worden alvast genoemd: Crystal Palace, West Ham United, Marseille en AS Monaco.

Update 2: The Sun bevestigt dat er geen toekomst meer is weggelegd voor Batshuayi op Stamford Bridge. Volgens de Engelse tabloid is West Ham de belangrijkste gegadigde momenteel. The Hammers willen een vervanger voor Sébastien Haller, die dit seizoen niet meteen wist te overtuigen. Batshuayi kan het stokje overnemen, maar dan zal Chelsea haar vraagprijs wel serieus moeten laten zakken.

In eerste instantie zouden The Blues gemikt hebben op een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen euro. Onrealistisch, aangezien Batshuayi deze jaargang nauwelijks aan de bak kwam én de coronacrisis ongenadig hard toeslaat. Het lijkt er dan ook op dat Chelsea flink wat water bij de wijn zal (moeten) doen.