Storck na Cercle Brugge: Ik wil Europees spelen en graag in België bllijven

Storck na Cercle Brugge: "Ik wil Europees spelen en graag in België bllijven"

24-04-2020 08:45 Laatste update: 08:57
18

Cercle Brugge moet op zoek naar een andere trainer, nadat Bernd Storck besliste om niet in te gaan op het nieuwe contractvoorstel. De Duitser wil naar eigen zeggen aan de slag met een club met Europese ambities, het liefst zelfs in België.

"Ik ben heel ambitieus", zegt Storck in Het Laatste Nieuws. "En mijn persoonlijke ambities zijn niet te verzoenen met die van Cercle Brugge. Ik wil Europa in en dat kan niet met Cercle, omdat het dezelfde eigenaar (Dmitri Rybolovlev, red.) heeft als Monaco. Cercle is een ontwikkelingsclub, dat is de realiteit", aldus de Duitser.

"Ik wil meer zijn dan de coach van een opleidingsclub. Ik wil spelen voor de prijzen en voor Europees voetbal met mijn volgende club. De Europa League of de Champions League halen, daar ligt mijn ambitie. Die ambitie zal ik niet waarmaken met Cercle Brugge, daar moeten we eerlijk in zijn", aldus een eerlijke Storck.

Toekomst in België
Nu gaat Storck in alle rust op zoek naar een nieuwe uitdaging. "Ik hoop wel nog op een mooie manier echt afscheid te kunnen nemen bij Cercle, al denk ik niet dat er dit seizoen nog gevoetbald zal worden in België. Het zou leuk zijn om in België aan de slag te blijven, maar op dit moment is er niets concreet."

Royal Antwerp FC wordt genoemd als mogelijke bestemming, maar concreet is dat volgens Storck helemaal niet. "Dat was pure speculatie in de Hongaarse pers. Ik heb geen enkel contact met Antwerp", besluit hij.