Van Damme heel kwaad: “Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen”

Van Damme heel kwaad: “Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen”

20-04-2020 13:37 Laatste update: 21-04-2020 09:48
19

Sporting Lokeren is failliet. Op VTM Nieuws heeft Jelle Van Damme gereageerd op het nieuws. De verdediger van Lokeren is diep ontgoocheld in voorzitter Louis de Vries en sportief manager Eric Verhoeven. Van Damme wikt en weegt zijn woorden, maar laat duidelijk verstaan dat hij kwaad is.  

"Wij zijn aan het lijntje gehouden. Als spelers hebben wij natuurlijk ook onze verantwoordelijkheid. Maar in de omstandigheden dat wij moesten en werken en presteren dat gaat niet. Dit heb ik nergens meegemaakt. Je kunt niet presteren. Dat is geen excuus. Dat is de waarheid. Je raakt je zin, je goesting kwijt om te trainen", aldus Van Damme.

In juli 2019 kwam Van Damme naar Lokeren. De beloofde hemelen kwamen er nooit. "Ik ben niet in het verhaal gestapt om aan te modderen. Kijk, wat er is gebeurd. Er was veel blabla. De Vries, Verhoeven en anderen hebben nooit een deftig business plan gehad. Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen. Zo simpel is dat."

Van Damme zou nog 250.000 euro tekengeld tegoed hebben van Lokeren. "Natuurlijk ben ik kwaad. Ik ben heel kwaad. Ik hou mij rustig. Ik hou mij in, omdat ik moet. Ik wil geen dingen zeggen die tegen mij gebruikt kunnen worden. Ik spreek voor mezelf, maar denk niet dat ik de enige ben. De advocaten gaan nog werk hebben."