Dury blikt terug op horrorwedstrijd: Daar is de veer helemaal gebroken

Dury blikt terug op horrorwedstrijd: "Daar is de veer helemaal gebroken"

18-04-2020 16:30
3

De stopzetting van de competitie was niet meteen een ramp voor Zulte Waregem. De troepen van Francky Dury verloren hun laatste partij met 7-0 en waren duidelijk uit vorm. Dury blikt in Het Nieuwsblad terug op die pandoering.

"Daar is de veer helemaal ­gebroken", geeft hij aan. "Tijdens de winterstage hadden we ons fel opgeladen voor de strijd voor Play-off 1 en de bekerfinale. De periode augustus-december was goed geweest en het geloof was er. Maar in de cup verloren we na goeie matchen van Club én in de competitie verspeelden we alles in februari. Dan kruipt in de hoofden: Oh neen, het wordt Play-Off 2. En we hadden ook pech."

De blessurelast in zijn kern was groot. "Na Nieuwjaar misten we Seck, Pletinckx, Deschacht en Bossut. Tegen Anderlecht schoot de schouder van Deschacht weer uit de kom. Tijdens de rust hielp Anderlecht-dokter Kristof Sas nog het gewricht recht te trekken. Ollie speelde voort met pijn, maar het was er te veel aan."

De spelers moesten de meegereisde fans zelfs vergoeden. "Als je 7-0 verliest, moet je zwijgen. Zulte Waregem had altijd een goeie band met de fans. Toen we eens onderaan stonden, zat ons vak op verplaatsing ook altijd vol. Dat mogen we nooit vergeten."