Weer grof geld op komst voor KRC Genk? Hagi zou goed bij Lazio Roma passen

Weer grof geld op komst voor KRC Genk? "Hagi zou goed bij Lazio Roma passen"

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 12:04wo 15-04-2020 om 12:04

Laatste update: woensdag 15 april 2020 om 12:59wo 15-04-2020 om 12:59

Ianis Hagi werd in de winterstop verhuurd aan het Schotse Rangers FC en liet daar mooie dingen zien. Eind juni loopt die huurperiode af en keert Hagi in principe terug naar Racing Genk. Media uit zijn thuisland stuwen hem echter naar een Europese topclub.

Nicolae Dica, gewezen Roemeens international, verklaart namelijk bij het Roemeense Digi Sport dat hij een toekomst ziet voor de 21-jarige middenvelder, al is talent niet alles. "Hij is enorm getalenteerd, maar Ianis heeft een grote handicap. Hij is de zoon van Gheorghe (voormalig speler van Barcelona en Real Madrid en goed voor 125 interlands) en iedereen wacht op het niveau van zijn vader", gaf Dica aan. "Maar hij zal zijn vader nooit kunnen evenaren."

"Voor Hagi is het belangrijkste dat hij nu aan spelen toekomt", gaat Dica verder. "Dat deed hij niet in België, terwijl hij in Schotland elke wedstrijd paraat stond." Dica vermoed echter niet dat de Schotse competitie het eindstation is voor Hagi. "Ik zou hem graag naar Lazio Rome willen zien gaan. Hij past er perfect in het 3-5-1-1-systeem waar hij achter de spits kan staan."

Hagi speelde op zijn zeventiende al voor Seria A-club Fiorentina, al kwam hij destijds niet verder dan twee invalbeurten. "Het Italiaanse kampioenschap is erg sterk", benadrukt Dica, "maar we moeten er rekening mee houden dat hij toen nog jong was."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Hagi volgend seizoen mee bij Lazio Roma?

(264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws