Sampdoria-coach Ranieri: Waarom geen vijf wissels toestaan per team?

Sampdoria-coach Ranieri: "Waarom geen vijf wissels toestaan per team?"

13-04-2020 17:45 Laatste update: 17:51
2

Sampdoria-coach Claudio Ranieri heeft zich op de Italiaanse radiozender Radio1 uitgelaten over het hervatten van de Serie A. Hij zat daarbij vooral in met de spelers en diens fysieke paraatheid na weken zonder competitievoetbal. "Waarom overwegen we niet om vijf wissels toe te staan in een wedstrijd?"

"Zullen we de competitie hervatten? Prima", opende Ranieri. "Maar waarom overwegen we dan niet om per ploeg vijf wissels toe te staan?" Hij wil met dat voorstel de spelers beschermen die al weken niet meer hebben kunnen trainen als voordien. "Voetballers zijn Formule 1-wagens die optimaal moeten kunnen presteren. Is één maand voldoende om daarna drie wedstrijden per week te kunnen spelen?", vroeg de 68-jarige Italiaan zich af.

Hij sprak daarnaast ook zijn angst uit over de onbetrouwbaarheid van de testen. "We moeten voorzichtig zijn. Ik heb een speler die eerst positief, dan weer negatief testte. Hij hervatte daarom zijn individuele training maar bleek achteraf toch positief te zijn."

Sampdoria was met zeven besmette spelers het zwaarst getroffen van alle Serie A-teams. Onder meer Omar Colley (ex-Racing Genk) moest het ontgelden. "Zij zijn allemaal wel min of meer hersteld", reageerde Ranieri.