'Mijnheer Vandenhaute oefent geen beduidende invloed uit op Anderlecht'

'Mijnheer Vandenhaute oefent geen beduidende invloed uit op Anderlecht'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 08:15do 09-04-2020 om 08:15

Anderlecht heeft zijn licentie voor komend seizoen dan toch gekregen. Nochtans werden er onder meer vragen gesteld bij de invloed van adviseur Wouter Vandenhaute, die een makelaarsbureau heeft. Zijn invloed is echter te beperkt om een probleem te vormen.

'Er bestaat geen contract tussen Anderlecht en Wouter Vandenhaute', citeert Het Nieuwsblad de licentiecommissie. 'Mijnheer Vandenhaute levert alleen externe, niet-bindende adviezen op vraag van de CEO en de voorzitter. Hij heeft geen inspraak in de transfers of in het management. Wouter Vandenhaute oefent geen beduidende invloed uit op Anderlecht.'

KV Oostende stelt de licentie van Anderlecht luidop in vraag, onder meer omdat Marc Coucke nog invloed heeft bij de kustploeg. Bovendien wordt Vandenhaute wel degelijk betaald door een bedrijf dat eigendom is van Coucke.

Bij zijn aanstelling vertelde Vandenhaute nog het volgende. "Ik ga de CEO en de raad van bestuur - die alle strategische beslissingen neemt - bijstaan. Met mijn expertise wil ik meehelpen om van Anderlecht weer een club te maken waar winnen in de cultuur zit". Toch benadrukt Anderlecht nu dat zijn rol binnen de club heel beperkt is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is de licentie voor Anderlecht terecht?

(2070 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws