'Geen Europees voetbal in stadions Antwerp en Charleroi, wel in Leuven'

'Geen Europees voetbal in stadions Antwerp en Charleroi, wel in Leuven'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 20:47wo 08-04-2020 om 20:47

Als de stand blijft zoals het is, dan mogen Antwerp en Charleroi zich opmaken voor Europese wedstrijden. Beide clubs trekken dan naar de Europa League, al zullen zij hun thuiswedstrijden niet kunnen afwerken in eigen huis.

Zo meldt Sporza dat het stadion van zowel Charleroi als Antwerp niet goed genoeg werd bevonden om Europese wedstrijden te organiseren. Dat was bij Antwerp vorig seizoen al het geval, waardoor het wedstrijden op de Heizel speelde. Nu hoopt het dat in Leuven te kunnen doen, net zoals Charleroi.

Antwerp heeft de voorbije maanden en jaren al flink geïnvesteerd in de Bosuil. De Licentiecommissie heeft echter besloten dat het Antwerpse stadion nog steeds niet aan de voorwaarden voldoet, waardoor de supporters opnieuw naar een ander stadion moeten trekken om hun club aan het werk te zien in Europa.

Oud-Heverlee Leuven speelt momenteel in het King Power at Den Dreef Stadion, waar momenteel ook de Red Flames en de Belgische U21 in spelen. In totaal kunnen er 10.020 supporters in dat stadion.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws