“Zonder Hazard en Dreyer zie je meteen dat Anderlecht creativiteit mist”

“Zonder Hazard en Dreyer zie je meteen dat Anderlecht creativiteit mist”

29 april - 11:04 Laatste update: 11:18
11

In de recente analyse van het 1-1 gelijkspel van RSC Anderlecht bij Cercle Brugge op "Complètement Foot" benadrukten de consultants Alex Teklak en Nordin Jbari de tekortkomingen van Anderlecht. Het panel merkt te weinig creativiteit. 

Ondanks het behalen van een punt bij Cercle Brugge heeft Anderlecht nog steeds geen uitoverwinning geboekt in de Champions Play-offs, wat een zorgwekkend patroon kan worden. Nordin Jbari was niet onder de indruk van de prestatie van paars-wit. "Telkens ze Cercle versloegen in de klassieke fase, konden ze de druk van Cercle beantwoorden met creativiteit”, aldus Jbari.

“Zonder de geblesseerde Hazard en Dreyer zie je meteen dat Anderlecht creativiteit mist”, klinkt het verder in Complètement Foot. “Als je geen kansen creëert tegen Cercle, wordt het ingewikkeld. Ook al drong Anderlecht op het einde nog aan, het was niet genoeg.”

De speelstijl van Anderlecht tegen Cercle Brugge liet volgens alle panelleden veel te wensen over. Alex Teklak beschreef het spel als "lang en zeer direct", en wees verder ook op een gebrek aan creativiteit in de aanval, vooral zonder spelers zoals Hazard en Dreyer. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.