Niet iedereen sabelt Anderlecht neer: 'Idee op zich is niet verkeerd'

Niet iedereen sabelt Anderlecht neer: 'Idee op zich is niet verkeerd'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 13:00di 07-04-2020 om 13:00

Er breken zware tijden aan voor RSC Anderlecht dat door de beslissing van de Raad van Bestuur van de Pro League voor het tweede jaar op rij Europees voetbal dreigt te missen. Als solidariteitsmaatregel stelt paars-wit nu voor om een deel van de inkomsten uit de Europese toernooien door te storten naar de Belgische ploegen die géén Europees spelen. 'We moeten Anderlecht het voordeel van de twijfel geven', zegt Alain Eliasy die de club volgt voor Sport/Voetbalmagazine.

Het voorstel van Anderlecht om een deel van de Europese gelden de komende drie seizoenen door te storten naar de ploegen die geen Europees voetbal haalden, kon op weinig sympathie rekenen van de andere profclubs. Ook op sociale media klonk de kritiek luid.

Alain Eliasy begrijpt het voorstel van Anderlecht dan weer wel. 'Voor een club als Anderlecht dat steevast inkomsten uit Europees voetbal opnam in zijn begroting, is dat een kleine ramp.' Hij doelt hiermee op het feit dat de club waarschijnlijk voor het tweede jaar op rij geen Europees voetbal mag spelen.

'Dat Anderlecht nu de kaart trekt van de solidariteit komt dus bijzonder opportunistisch over. Want waarom ondernam RSCA de voorbije jaren geen pogingen om een solidariteitsfonds op te richten voor clubs als STVV, Waasland-Beveren of Eupen die het telkens moeten doen zonder Europees voetbal?', ging Eliasy verder.

Nochtans staat Anderlecht-watcher Eliasy enigszins achter het voorstel van Kompany en co. 'We moeten Anderlecht het voordeel van de twijfel geven. Het idee op zich is namelijk niet verkeerd.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws