Coronacrisis of niet: ‘Licentiecommissie is genadeloos voor probleemgevallen’

Coronacrisis of niet: ‘Licentiecommissie is genadeloos voor probleemgevallen’

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 08:44di 07-04-2020 om 08:44

De coronacrisis hakt er bij veel clubs hard in. Clubs zoals KV Oostende dreigen dan ook een licentie mis te lopen. Het Laatste Nieuws meldt echter dat de licentiecommissie geen genade zal tonen voor probleemgevallen.

‘Morgen valt het doek over de licenties in het Belgisch voetbal. Dan weten we wie een licentie bekomt en wie niet, maar duidelijk is nu al dat de licentiecommissie zich niet milder zal opstellen omwille van de impact van de coronacrisis. Wel volgt ze de maatregelen van de overheid, die uitstel van betaling verleent voor wie duidelijk de financiële gevolgen van de coronacrisis aan den lijve ondervindt’, klinkt het.

Clubs die hun bedrijfsvoorheffing voor februari niet hebben betaald zullen daar dus niet op worden afgerekend. Voor de rest houdt de licentiecommissie echter geen rekening met de huidige crisis door het coronavirus. Zeker clubs die voordien al in de problemen zaten. ‘Clubs die voor de coronacrisis al in slechte papieren zaten, zullen niet op clementie moeten rekenen’, luidt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws