Anderlecht gaat volledig akkoord: Club Brugge is verdiende kampioen

Anderlecht gaat volledig akkoord: "Club Brugge is verdiende kampioen"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 19:00ma 06-04-2020 om 19:00

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 19:10ma 06-04-2020 om 19:10

Als het van de raad van het bestuur van de Pro League afhangt, stoppen we dit seizoen met voetballen. Het zou ook betekenen dat Club Brugge dan de titel wint. Een verdiende titel, oordeelt men bij Anderlecht.

"Elke voetballiefhebber voelt aan dat Club Brugge de terechte kampioen is", zegt nieuwe Anderlecht-bestuurder Karel Van Eetvelt op de officiële kanalen. "Ik heb Vincent Mannaert meteen felicitaties gestuurd en dat heeft hij geapprecieerd. De beslissing om de Jupiler Pro League te stoppen is genomen en RSCA respecteert die. We hebben ze ook mee gesteund in de Pro League."

Ook Vincent Kompany vindt het een verdiende titel voor Club Brugge, dat vijftien punten voorsprong had op KAA Gent. "Tuurlijk is Brugge de terechte kampioen en hoed af voor het werk van Philippe Clement", geeft Kompany aan.

Toch wil Kompany vooral naar zijn eigen club kijken. "Maar ik zeg tegen onze fans en onze spelers dat wij met niemand in competitie zijn. Anderlecht moet alleen de competitie met zichzelf aangaan, wij moeten zelf weer beter worden. RSCA heeft 34 landstitels en het is mijn ambitie om op termijn één van de betere ploegen te worden die Anderlecht ooit heeft gehad. Als we de competitie met onszelf winnen, komen we automatisch weer op de plaats waar we horen", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws