Spelersvakbond Sporta zoekt oplossing: “Dan is er nog het dreigement van UEFA”

Spelersvakbond Sporta zoekt oplossing: “Dan is er nog het dreigement van UEFA”

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 16:05ma 06-04-2020 om 16:05

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 16:16ma 06-04-2020 om 16:16

Er wordt momenteel veel gezegd en geschreven over de technische werkloosheid bij de Belgische clubs. Vooral de aanpak van Standard wordt hard aangepakt. De spelersvakbond Sporta zoekt naar een oplossing.

Manager Sebastien Stassin legt uit: “Het is legaal je spelers momenteel op werkloosheid te stellen. De vraag is echter of het moreel te verantwoorden is. Dat denk ik niet. We moeten als spelersvakbond een akkoord zien te vinden met alle spelers. Alle spelers in de Jupiler Pro League moeten solidair zijn. We hebben de clubs eerst laten doen. Nu komen wij op het terrein om alle maatregelen op één lijn te krijgen. Er is dagelijks contact met spelers uit 1A en 1B. We hopen deze week nog een voorstel te kunnen presenteren.”

Stassin probeert de standpunten vanuit ieder oogpunt te bekijken: clubs, spelers en publiek. “Daarom moet een oplossing gevonden worden die iedereen kan aanvaarden. Je moet de zaken in zijn context zien. Het klopt dat bepaalde spelers veel geld verdienen. Het gemiddelde loon van de spelers in België bedraagt per jaar 300.000 euro bruto. Dat wil echter ook zeggen dat er spelers zijn die minder dan 100.000 euro bruto per jaar verdienen. Zij kunnen bij technische werkloosheid in de problemen komen", citeert Het Nieuwsblad.

Globaal akkoord vinden
Nationaal verantwoordelijk bij Sporta Marc Leroy hoopt op een globaal akkoord, maar dat zal niet van een leien dakje gaan. “Een globaal akkoord vinden wordt het moeilijkste, omdat op dit moment niemand weet of en wanneer de competitie kan herbeginnen. “Daarom weet niemand momenteel juist wat doen. En dan is er nog het dreigement van de UEFA om Belgische clubs uit te sluiten van Europees voetbal bij een stopzetting van de competitie. In elk geval moet elke beslissing gedragen worden door zowel spelers als clubs.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws