Pro League moet Play-Offs behouden: De aantrekkingskracht van onze competitie

Pro League moet Play-Offs behouden: "De aantrekkingskracht van onze competitie"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 17:45zo 05-04-2020 om 17:45

De raad van bestuur van de Pro League kwam als eerste liga in Europa met het advies om de competitie te beëindigen. Er werd meteen een werkgroep opgericht die moet bekijken hoe onze competitie er volgend seizoen zal uitzien. Filip Joos hoopt alvast dat de Play-Offs worden behouden. 

Beerschot en Oud-Heverlee Leuven, de twee ploegen die de promotiefinale spelen, willen volgend seizoen met 18 ploegen in 1A spelen. "Als het een uitloper is van deze crisis, dan moet het kunnen", vertelde Joos tijdens Extra Time op Sporza. "Je moet de tering naar de nering zetten en oplossingen bedenken. Geen enkele oplossing is al bij voorbaat uitgesloten."

"Ik zou het er wel moeilijker mee hebben als dit nu plots het breekijzer wordt om ervoor te zorgen dat de Play-Offs defintief uit het Belgische voetbal verdwijnen. Volgend seizoen moet dat kunnen. Ik zou niet in de schoenen willen staan van de raad van wijzen die de beslissingen moeten nemen. Het is niet makkelijk."

"Maar wat mij betreft, kan je het jaar dat komt van alles bekokstoven. Maar probeer dan terug te gaan naar het normale. Ik denk, misschien sta ik daar alleen in, dat het doodzonde zou zijn dat de play-offs weggaan, het is voor een groot deel de aantrekkingskracht van onze competitie", besloot Joos.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws