'Amper drie Belgische clubs willen nog blijven doorspelen na 30 juni'

'Amper drie Belgische clubs willen nog blijven doorspelen na 30 juni'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 07:00do 02-04-2020 om 07:00

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 10:34do 02-04-2020 om 10:34

De kans wordt steeds groter dat de huidige competitie is afgelopen. De UEFA zou toestaan dat er ook na 30 juni nog wordt gevoetbald, maar enkel Antwerp, Anderlecht en KRC Genk zijn daarvoor te vinden, meldt Het Laatste Nieuws.

De Jupiler Pro League zou nu mogen doorgaan tot 3 augustus. Antwerp, Anderlecht en KRC Genk willen die kans grijpen, maar de andere ploegen niet. Zij hebben er wel niets op tegen dat de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge wel nog doorgaat in die periode.

"De medische risico's zijn te groot", vertelt een vertegenwoordiger van de K11. "Wat als er iemand ziek wordt? Dan moet de rem er wéér op. En nog zoiets: de spelerscontracten lopen maar tot 30 juni. En wat met de transfermarkt?"

Antwerp, Anderlecht en KRC Genk willen vooral hun sportieve belangen nog vooropstellen, want zij hopen nog plaatsen te stijgen in de rangschikking. Bovendien geven ze aan dat ook de rechtenhouders belang hebben bij de voortzetting van de competitie. In de loop van donderdag is er opnieuw een Raad Van Bestuur. Ook Charleroi en Standard wilden aanvankelijk doorspelen, maar leggen zich neer bij de meerderheid.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws