OFFICIEEL: KBVB vindt de nodige munitie om bondsprocureur Wagner te ontslaan

OFFICIEEL: KBVB vindt de nodige munitie om bondsprocureur Wagner te ontslaan

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 16:02wo 01-04-2020 om 16:02

De wegen van de Belgische voetbalbond en procureur Kris Wagner lopen niet langer samen. Woensdagmiddag heeft de KBVB (nee, dit is geen aprilvis) beslist om de controversiële Wagner definitief aan de kant te zetten. Aanleiding was een Facebook-post van enkele dagen geleden.

Wagner liet vorige week optekenen dat hij een website had opgericht om de strijd met het coronavirus aan te binden. Op zich niets mis mee, ware het niet dat de bondsprocureur dat samen met Walter Damen deed, bestuurslid bij ... K. Beerschot V.A. De KBVB was niet gediend van dat project, aangezien de onpartijdigheid van de bond zo in vraag kon gesteld worden. Nu heeft de KBVB dus beslist om tot een ontslag over te gaan.

Onderhuis speelde er uiteraard al veel langer wat tussen de bond en haar procureur. Wagner kwam de voorbije jaren immers vaak in het nieuws vanwege zijn theatrale tussenkomsten op zittingen, die op zijn minst 'merkwaardig' genoemd konden worden. Zo legde de man absurde eisen op tafel in de schorsingszaak rond ex-Genk-speler Ruslan Malinovsky. In de omkopingsaffaire, met KV Mechelen en Waasland-Beveren in de hoofdrol, stond Wagner pas écht in de spotlights. Zijn haast karikturale pleidooien deden daar menig wenkbrauw fronsen ... en lachspier trillen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp jij het ontslag van Wagner?

Ja, deze recente samenwerking met Damen is onaanvaardbaar
25%
Ja, door de combinatie van feiten uit het heden en het verleden
48%
Ja, maar dan enkel door de feiten uit het verleden, hier vind ik niks mis mee
14%
Nee, totaal niet
13%
(254 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws