KBVB heeft goed financieel nieuws voor alle Belgische prof- en amateurclubs

KBVB heeft goed financieel nieuws voor alle Belgische prof- en amateurclubs

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 16:13di 31-03-2020 om 16:13

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 16:14di 31-03-2020 om 16:14

Verschillende Belgische clubs zitten door het coronavirus en het gebrek aan wedstrijden in de financiële problemen. Zij moeten op zoek naar geld en vragen zelfs aan hun spelers om loon af te staan. De KBVB grijpt in met (kleine) financiële hulp voor de Belgische ploegen.

Zo kondigde de KBVB aan dat de Belgische clubs hun bijdragen voor de rest van het seizoen niet meer moeten betalen. Meer bepaald gaat het om drie schrijven. 'We steken zo de clubs financieel een hart onder de riem', klinkt het op de officiële kanalen.

Het gaat om de profclubs, maar ook de amateurclubs. Die storten in principe negen keer per jaar een bijdrage door naar de bond. Dat gaat om een basisbijdrage en een aanvullende bijdraage voor de verzekering. Eerder werd al beslist om die bijdragen pas later te innen. Nu heeft de KBVB beslist om de laatste drie bijdragen helemaal kwijt te schelden.

'De crisiscel benadrukt dat de hele voetbalfamilie solidair moet zijn in deze moeilijke tijden. De clubs zitten sinds maart zonder inkomsten terwijl de kosten gewoon blijven doorlopen. De KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF willen hen daarom financieel ondersteunen', klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws