Vercauteren over het einde van de competitie: Daarin moeten we consensus vinden

Vercauteren over het einde van de competitie: "Daarin moeten we consensus vinden"

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 19:46ma 30-03-2020 om 19:46

Er heerst momenteel grote onenigheid binnen de Pro League over de afloop van het seizoen. Een groot deel is voor een definitieve stopzetting, een ander deel wenst die knoop nog niet door te hakken. Frank Vercauteren hoopt alvast dat er snel duidelijkheid komt.

"Lang doorgaan zou natuurlijk het beste zijn. Het vervelende is die laatste speeldag van de reguliere competitie. Ik zou niet weten hoe je dat moet oplossen", vertelde Vercauteren tegenover Sporza. "Iedereen wil wel nog tweede eindigen of Play-Off 2 spelen en een Europees ticket halen. Andere teams willen de kans krijgen om niet te moeten zakken."

"Ik kan me inbeelden hoe sommige ploegen reageren in functie van de huidige rangschikking. Ook Anderlecht. Of dat verantwoord is, denk ik niet. We zullen moeten solidariteit vinden. Iedereen zal zijn eigen belangen verdedigen, maar zal ook moeten toegeven. Daarin moeten we een consensus vinden."

"Ik denk dat we vooral al moeten bezig zijn met volgend seizoen. Wat mij betreft kunnen we dit seizoen alles nog uitspelen. Maar later dan 30 juni zou ik niet meer spelen. De mensen die verantwoordelijk zijn, moeten proberen een of andere manier te vinden waardoor we dit seizoen competitief kunnen afhandelen", besloot Vercauteren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws