FC Emmen licht optie van Heylen niet: In principe ben ik dus een vrij man

FC Emmen licht optie van Heylen niet: "In principe ben ik dus een vrij man"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 11:23zo 29-03-2020 om 11:23

FC Emmen gaat de eenzijdige optie in het contract van Michaël Heylen niet lichten. Onze landgenoot, die wordt verhuurd door Zulte Waregem, heeft een ontslagbrief ontvangen.

Het betekent volgens RTV Drenthe niet dat Heylen sowieso vertrekt. Clubs dienen spelers voor 1 april te informeren over tussentijds verlengde aflopende contracten en opties. "De club heeft laten weten dat ze eerst duidelijkheid wil over de rest van dit seizoen", laat Heylen weten.

De 26-jarige verdediger is dit seizoen een vaste waarde bij Emmen. Dick Lukkien, trainer van de Drentse eredivisionist, stelde hem negentien keer op in competitieverband. Heylen heeft begrip voor het standpunt van Emmen. "Als er meer duidelijkheid is, dan gaan we weer om tafel is me gezegd. Maar in principe ben ik dus straks een vrij man."

Heylen werd opgeleid door RSC Anderlecht, waar hij na een succesvolle uitleenbeurt bij KV Kortrijk ook zijn kans kreeg. In de zomer van 2016 verruilde de mandekker Brussel voor Westerlo en later Zulte Waregem. Daar kon Heylen zich nooit écht doorzetten als onbetwiste basispion. Daarom koos de Antwerpenaar dit seizoen voor Emmen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws