Coucke spreekt Van Ranst tegen: 'Hij wil per se Europees voetbal met Anderlecht'

Coucke spreekt Van Ranst tegen: 'Hij wil per se Europees voetbal met Anderlecht'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 08:45vr 27-03-2020 om 08:45

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 08:45vr 27-03-2020 om 08:45

De kans dat het huidige voetbalseizoen wordt afgewerkt, wordt steeds kleiner. Enkele clubs, waaronder RSC Anderlecht, geloven erin dat het wél nog kan. Onder meer Marc Coucke pleit daarvoor, al valt dat volgens journalist Bart Lagae niet te pruimen met zijn persoonlijke adviezen wat betreft het coronavirus.

Via Twitter maande Coucke zijn volgers aan om de maatregelen tijdens de coronacrisis strikt op te volgen. 'Coucke is een influencer. Dat zeggen wij niet, dat zegt de federale regering. Het ministerie van Volksgezondheid verzocht de voorzitter van Anderlecht om de Juiste Boodschap bij de mensen te brengen', aldus Lagae in Het Nieuwsblad.

Kort na de vergadering van de Pro League vertelde viroloog Marc Van Ranst dat een verderzetting van het seizoen quasi ondenkbaar is. 'Als medisch influencer behoort Coucke aan de kant van Marc Van Ranst te staan. Maar als voetballeider staat hij diametraal tegenover de Leuvense viroloog. Coucke is een van de weinige clubleiders die niet van een vroegtijdig einde van de competitie wil weten en alle hoop heeft gesteld in de UEFA', klinkt het.

'Coucke wil per se de laatste waterkans op Europees voetbal benutten. Als er straks opnieuw mag gevlogen worden met voetbalploegen, wil Coucke op de eerste rij zitten. Een nieuw seizoen met een asteriskje- voor het tweede jaar op rij zonder Europees voetbal - wil Coucke vermijden als de pest. En de pest is nog altijd erger dan corona, kan elke influencer u vertellen.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Spreekt Coucke zichzelf hier tegen?

(486 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws