KNVB sluit afmaken van Eredivisie niet uit en heeft drie scenario's

KNVB sluit afmaken van Eredivisie niet uit en heeft drie scenario's

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 15:31di 24-03-2020 om 15:31

Pas rond 6 april zal duidelijk worden wat er met de Nederlandse competitie gebeurt. Het kabinet van Nederland kondigde maandag aan de eerder genomen maatregelen te verlengen, tot 1 juni, maar voor sportevenementen gelden nog andere voorwaarden.

De kans bestaat dat er na 6 april weer mag worden gevoetbald, maar daar kan de KNVB nog geen uitsluitsel over geven. De wedstrijden en competities in de sport vallen buiten het besluit om bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Daar was na de persconferentie van maandag nog onduidelijkheid over. Op de site van de Rijksoverheid stond dit wel vermeld, maar op de persconferentie werd hier niets over gezegd.

'Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april', schrijft de KNVB. 'Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni.'

Scenario's
De KNVB werkt met drie scenario's:

- De competities worden voor 30 juni uitgespeeld (tot juni zonder publiek)
- De competities worden na 30 juni uitgespeeld (afhankelijk van UEFA)
- De competities worden niet uitgespeeld

En dus bestaat de kans dat de overige negen wedstrijden in de Eredivisie gewoon afgewerkt worden, maar zonder publiek. Het is aannemelijk dat de overheid de maatregelen verlengt, echter zal dit pas duidelijk worden rond 6 april. Ook in België is men er nog niet uit wat er nu met de rest van de Jupiler Pro League en Eerste Klasse B zal gebeuren. Daar wordt woensdag verder over vergaderd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws