Boeckx (Anderlecht) over coronacrisis: Dat gaat alleen maar erger worden

Boeckx (Anderlecht) over coronacrisis: "Dat gaat alleen maar erger worden"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 10:15di 24-03-2020 om 10:15

Ook de spelers van Anderlecht moeten zoveel mogelijk binnen blijven tijdens deze coronacrisis. Doelman Frank Boeckx (33) probeert zijn conditie op peil te houden, maar mist het voetbal duidelijk wel.

"Mijn dagen zijn tegenwoordig nogal rustig", klinkt het bij Boeckx in Sport/Voetbalmagazine"Ik slaap uit, ik ontbijt op het gemak en dan ga ik sporten. Elke dag ga ik fietsen. In samenspraak met de club hebben we een Strava-account. Zo kunnen ze opvolgen wat we allemaal doen."

Boeckx blijft in tussentijd wel kijken naar voetbal. "Ik herbekijk heel veel wedstrijden en probeer die dan te analyseren. Dat is handig als keeper, maar ook om trainingen op te stellen. Maar ik mis het wel om live naar wedstrijden te kunnen kijken, nu weet ik altijd al wat er gaat gebeuren.'

Boeckx mist zijn ploegmaats stilaan wel. "Ik heb even weinig contact met de rest van de ploeg. We hebben vooral contact met de medische en de sportieve cel via Strava. We moeten nu vooral karakter hebben om fit te blijven in deze moeilijke tijden. Ik woon gelukkig in de buurt van de Vlaamse Ardennen, hier zijn dus wel wat mooie fietsroutes. Maar ik mis het voetbal wel, en dat gaat alleen maar erger worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Boeckx een nieuw contract krijgen?

(350 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws