Hairemans blikt terug op Bico: Ploegmaats passeerden één na één voor hun eclair

Hairemans blikt terug op Bico: "Ploegmaats passeerden één na één voor hun eclair"

15-03-2020 10:42
2

Na (vele) mindere jaren staat Royal Antwerp FC weer aan de top van het Belgische voetbal. In de periode op het tweede niveau maakte de oudste club van het land enkele opmerkelijke keuzes. De aanstelling van John Bico was mogelijks het absolute dieptepunt. Geoffry Hairemans blikt nog eens terug op die periode.

De imposante Bico werd aangesteld als trainer bij Antwerp en voerde een regelrecht schrikbewind. Zowel spelers als fans konden de Brusselaar niet luchten of zien, waardoor zijn rijk snel over was. "Mja, dat was een sergeant hé!", is de veelzeggende reactie van Hairemans in de podcast MidMid"Ik herinner me dat we bij hem niet met onze handen in de zij mochten staan, want dat was een teken van zwakte. Ook passen met buitenkant voet was uit den boze. Als je dat deed, mocht je even naast het veld gaan staan. Ongelooflijk!"

Geen eclairs bij een profclub
Hairemans rakelt een andere anekdote op. "Ik weet nog goed dat ik jarig was wanneer hij nog maar pas op de club was. Ik had een doos eclairs bij voor mijn ploegmaats. Toen Bico dat zag, werd hij helemaal gek: "Wij zijn geen amateurploeg!". Ik nam de doos dan maar terug mee en wachtte na de training op een nabijgelegen parking. Mijn ploeggenoten passeerden daar een voor een voor hun eclair", klinkt het lachend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie