OFFICIEEL: Drie ex-voetballers worden coach van nationale Belgische jeugdploegen

OFFICIEEL: Drie ex-voetballers worden coach van nationale Belgische jeugdploegen

14-03-2020 15:15 Laatste update: 15:16
1

Een stoelendans bij de Belgische nationale jeugdploegen. Na het vertrek van Johan Walem moest de KBVB een nieuwe bondscoach vinden voor de U21. Die heeft het nu gevonden. Het heeft ook voor een stoelendans gezorgd.

Zo volgt Jacky Mathijssen Walem op als bondscoach van de U21. Wesley Sonck krijgt promotie en wordt nu hoofdcoach bij de U19. Thierry Siquet krijgt de U18 onder zijn hoede. Onze nationale beloften staan momenteel eerste in hun kwalificatiegroep voor het EK van 2021. In november won Walem met de beloften van Duitsland. Zijn laatste van de Belgische beloften alvorens richting Cyprus te trekken.

Mathijssen was bondscoach van de U19, maar trekt nu dus naar de U21. Ook zijn assistent-coach Thomas Buffel volgt hem. "Ik ben blij en vereerd met de vraag van technisch directeur Roberto Martínez om onze nationale Beloften te gaan leiden", reageert Mathijssen.

"Het zal uiteraard geen makkelijke taak worden om ons voor het komende EK te kwalificeren. We zullen meer punten moeten halen dan in de heenronde (7 op 12). Maar de belangrijkste taak bestaat erin dat ik samen met Thomas Buffel de ploeg zal laten voetballen zoals de A-ploeg. Dit om de integratie van spelers die vanuit de U21 de overstap maken vlotter te laten verlopen. Het feit dat we op die manier ook al met de U19 werkten is uiteraard mooi meegenomen", geeft hij aan.

Stoelendans
Door de promotie van Mathijssen krijgt ook Sonck promotie. Hij was sinds 2017 coach van de U18, maar volgt nu Mathijssen op bij de U19. Eric Van Meir wordt zijn assistent-bondscoach. Siquet, die sinds 2013 jeugdbondscoach was van verschillende jongerenelftallen krijgt nu de U18. Hij wordt bijgestaan door Jean-François Remy, die assistent was van Walem bij de U21.