Play-Offs op de helling: “Weten niet of we kunnen spelen, koffiedik kijken”

Play-Offs op de helling: “Weten niet of we kunnen spelen, koffiedik kijken”

13-03-2020 11:53
13

Zit de Jupiler Pro League er al op? Die kans bestaat, want het is nog niet zeker of er dit seizoen Play-Offs komen. Dat laat Stijn Van Bever, woordvoerder van de JPL weten aan Sporza.

Donderdag besliste men dat de competitie tijdelijk na 29 speeldagen wordt stilgelegd. In ons land mag er niet meer gevoetbald worden tot en met 3 april. "We zijn aan het bekijken wat de volgende stappen kunnen zijn die we moeten ondernemen. Wat betreft de laatste speeldag van de reguliere competitie en de rest van de kalender, daar tasten we nog in het duister”, stelt Van Bever.

Komen er dit seizoen Play-Offs? "Of de play-offs nog moeten doorgaan, daar kunnen we op dit moment weinig zinnigs over zeggen. We zullen verschillende pistes bekijken, maar we weten nog niet eens of er na 3 april wel gespeeld kan worden. Het is koffiedik kijken."

Na 29 speeldagen voert Club Brugge de competitie aan. Onderin vechten KV Oostende en Waasland-Beveren nog tegen de degradatie. Ook de Bekerfinale is uitgesteld. Het was de bedoeling die nu eind mei te spelen na de competitie, maar nu kan de vraag gesteld worden of de competitie dan al afgelopen is.