Minister van Sport Ben Weyts bevestigt: 'Géén sportmanifestaties tot 31 maart'

Minister van Sport Ben Weyts bevestigt: 'Géén sportmanifestaties tot 31 maart'

12-03-2020 14:39 Laatste update: 15:34
13

De Pro League kwam met het nieuws naar buiten dat de slotspeeldag van de Jupiler Pro League achter gesloten deuren wordt afgewerkt. Vlaams Minister van Sport Ben Weyts schaft dan weer alle sportmanifestaties tot 31 maart af in Vlaanderen.

De Vlaamse sportwereld schaft alle publieksevenementen, indoor en outdoor af. Dat betekent dus geen voetbal, wielrennen of andere sportcompetities. Dat maakte Weys bekend na een overleg op zijn kabinet met de Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen.

“Gelet op de verdere verspreiding van het coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen samenbrengt. Maar die kracht wordt een kwetsbaarheid, wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen”, klinkt het.

‘Wat het voetbal betreft is er nog onduidelijkheid. De slotspeeldag van de Jupiler Pro League zou gespeeld worden achter gesloten deuren. De bekerfinale is wel al zeker afgelast”, laat Het Laatste Nieuws weten. Het blijft dus nog afwachten of het statement van Minister Weys ook geldt voor de Jupiler Pro League.