Anderlecht overtroeft Club Brugge en benadert beste prestatie van deze eeuw

Anderlecht overtroeft Club Brugge en benadert beste prestatie van deze eeuw

08-03-2020 09:02 Laatste update: 09:37
52

Na maandenlang kommer en kwel is het plots weer leuk om supporter van RSC Anderlecht te zijn. Zaterdagavond werd Zulte Waregem weggeblazen: 7-0. Die zege is meteen goed voor enkele records of bijna-records.

Allereerst boekte geen enkele ploeg dit seizoen een grotere overwinning dan de 7-0 van Anderlecht, rekende Anderlecht-Online uit. Tot nu toe was die eer weggelegd voor Club Brugge, dat op speeldag twee met 6-0 won van Sint-Truiden. RSCA doet nu dus beter.

Een 7-0-overwinning is natuurlijk niet alledaags, maar Anderlecht maakte het wel al mee in november 2016. Toen stuurden de Brusselaars Royal Excel Moeskroen terug naar huis met dezelfde cijfers. Die dag kwamen de doelpunten op naam van zeven verschillende spelers, waaronder Lukasz Teodorczyk en Youri Tielemans.

Bijna brak Anderlecht zelfs zijn record van deze eeuw. Op 28 oktober 2000 deed Anderlecht nog één goaltje beter. Paars-wit haalde die dag de sloophamer boven tegen Sporting Lokeren. Tomasz Radzinski was de grote man met vier treffers, verder scoorden Jan Koller (twee keer), Yves Vanderhaeghe en Alin Stoica.