Geen twijfels over spitsen van Club Brugge: Ze doen ons pijn op training

Geen twijfels over spitsen van Club Brugge: "Ze doen ons pijn op training"

07-03-2020 15:19 Laatste update: 15:24
4

Club Brugge kent een 2020 met vallen en opstaan. Het vallen doen vooral de spitsen, die de laatste weken en maanden niet meer kunnen overtuigen. Toch maakt ploegmaat Simon Deli zich geen zorgen.

De verdediger heeft geen twijfels over de kwaliteiten van zijn ploegmaats voorin. "Ze zijn in vorm. Op training doen ze ons pijn", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. Al zijn er toch zorgen. "Maar vervolgens zie je ze niet in de match."

Deli hoopt dan ook dat daar snel verandering in komt. "Daarom durf ik kritisch met hen te zijn en spreek ik hen aan: Op training toon je dat je sterk bent. Waarom doe je dat niet in de match? Al onze spitsen kunnen op training een bal perfect in de hoek plaatsen of een verdediger uitschakelen. Als je iets kan op training, moet je het ook kunnen laten zien in een match."

Volgens hen leggen ze zich dan ook te veel druk op. "Ik denk het. Als je jezelf te veel druk oplegt, krijg je ook schrik om fouten te maken. Wie nooit fouten maakt, is niet geboren. Als een verdediger een fout maakt, hangt hij. Maar aanvallers kunnen zich fouten veroorloven. Daarom moeten ze meer ontspannen zijn.", geeft hij aan.