Makarenko denkt niet aan vervolg in Anderlecht: Momenteel ben ik Kortrijk-boy

Makarenko denkt niet aan vervolg in Anderlecht: "Momenteel ben ik Kortrijk-boy"

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 13:08za 07-03-2020 om 13:08

Voor KV Kortrijk staat er niet al te veel meer op het spel in de slotdagen van de reguliere competitie, op de eer na dan. Dat eergevoel wordt zaterdagavond aangesproken, want met Royal Antwerp FC komt de ploeg over de vloer die KVK uit de bekerfinale hield.

Over twee wedstrijden heen was Antwerp nét dat tikkeltje sterker dan Kortrijk, toch zeker op het scorebord. Evgeni Makarenko is de halve finale nog niet vergeten. "Ik hoop dat we wat wraak kunnen nemen", vertelt de Oekraïner bij KVK TV. "We verdienden niet om te verliezen in de thuismatch in de beker. Deze wedstrijd moeten we winnen, liefst door enkele mooie doelpunten te maken, om de fans tevreden te stellen."

Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk, aangezien Antwerp dik in de top-zes prijkt. "Het wordt moeilijk, want ze zijn agressief en sterk in duel. Ze spelen directer. Het is een andere manier van spelen, die een andere voorbereiding vraagt", laat Makarenko weten.

Terug naar Brussel?
Zelf kan Makarenko weer voetballen na een lange periode van bank- of tribunezitten bij RSC Anderlecht. "Ik ben tevreden over mijn eerste wedstrijden", klinkt het. "Ik ben blij dat ik terug ben en dat ik weer kan spelen na zo'n lange periode. Natuurlijk moet ik nog wat verder opbouwen en mijn kwaliteit opkrikken in enkele aspecten. Stap voor stap probeer ik beter en beter te worden."

Voorlopig voetbalt Makarenko op huurbasis bij Kortrijk. De linkspoot staat immers nog onder contract bij Anderlecht. Wat er in de zomer zal gebeuren, daar denkt Makarenko (nog) niet echt over na. " Momenteel ben ik een Kortrijk-boy", is hij duidelijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws