'Nieuw contract lonkt voor Vercauteren, steun van Kompany en Anderlecht-bestuur'

'Nieuw contract lonkt voor Vercauteren, steun van Kompany en Anderlecht-bestuur'

07-03-2020 12:00 Laatste update: 12:00
7

RSC Anderlecht heeft nog een waterkans op de top-zes, al gaat bijna iedereen ervan uit dat het Play-Off 2 wordt voor de Brusselaars. Ondanks alles lijkt Anderlecht vertrouwen in trainer Frank Vercauteren te behouden.

Het Laatste Nieuws schrijft namelijk dat Vercauteren op de steun van het Anderlecht-bestuur kan rekenen. Ook Vincent Kompany wil graag dat de ervaren coach op post blijft volgend seizoen. Zo zien ze bij Anderlecht duidelijk een stijgende lijn in het spelpeil. Wellicht wordt Vercauteren binnenkort beloond met een nieuwe overeenkomst.

Vercauteren zelf gaf op de persconferentie vrijdag ook al aan dat hij een verlengd verblijf bij Anderlecht verwacht. "Ik wil blijven op de lange termijn, ik heb nog een contract, dus voor mij is het geen item. Ik ben niet bezig met mezelf. Voor mij is alles duidelijk. Laat het mij zo stellen: ben niet gekomen voor de korte termijn, ik wil zo veel mogelijk bijdragen", klonk het toen.

Al wacht Anderlecht mogelijk nog het verdere verloop van het seizoen af. Indien het Play-Off 2 wordt , zal er toch op Europees voetbal gemikt worden. Al gaat niemand er in het Lotto Park vanuit dat Vercauteren aan de deur wordt gezet.