L'Equipe: Barcelona erkent schuld in Dembélé-zaak

L'Equipe: Barcelona erkent schuld in Dembélé-zaak

Gepubliceerd: dinsdag 3 maart 2020 om 08:00di 03-03-2020 om 08:00

FC Barcelona zou achter de schermen hebben toegegeven dat Ousmane Dembélé onnodig vaak geblesseerd is. De Franse miljoenenaankoop krijgt regelmatig het verwijt dat hij niet alles geeft voor de sport en daarom zo vaak in de lappenmand zit.

Dembélé maakte in 2017 de transfer van Borussia Dortmund naar Barcelona, maar heeft in Spanje nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Hij wordt geplaagd door blessures, waar Barcelona zich voor een groot deel verantwoordelijk voor zou voelen. 

De Franse sportkrant L'Equipe sprak onder meer met de persoonlijke kok van Dembélé en schrijft dat de clubleiding van Barcelona toe heeft gegeven verantwoordelijk te zijn voor de blessures van de aanvaller. De krant sluit uit dat de Spaanse club dit publiekelijk toegeeft.

De midweekse trainingen zouden Dembélé niet in topvorm krijgen voor de wedstrijden. Om die reden heeft Frenkie de Jong een personal trainer ingeschakeld om het gebrek aan intensiteit te compenseren, zo klinkt het. 

Barcelona is volgens L'Equipe overstag gegaan en heeft contact opgenomen met de medische staf van Dortmund. Dembélé was in Duitsland namelijk nooit geblesseerd, maar in Spanje aan de lopende band. Overigens is het niet de eerste keer dat er getwijfeld wordt aan de trainingsintensiteit bij Barcelona. Onder Ernesto Valverde zou er ook niet altijd even hard worden getraind. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws