KV Mechelen houdt zijn kansen gaaf na felbevochten overwinning

KV Mechelen houdt zijn kansen gaaf na felbevochten overwinning

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 22:15vr 28-02-2020 om 22:15

KV Mechelen heeft een felbevochten zege geboekt. Het won met 0-3 op STVV en blijft volop in de race voor Play-Off 1.

De omstandigheden waren niet makkelijk op Stayen. Door de regen was het veld spekglad en er stond ook een stevige wind. KV Mechelen probeerde het laken naar zich toe te trekken en zette druk, maar dat leidde niet tot open kansen. Vranckx was wel nog even dichtbij met een gekraakt schot.

Gaandeweg vond STVV ook zijn draai en speelde het goed mee. Het kreeg zelfs een dubbele kans, maar Lee en Bushiri mistten allebei. Uiteindelijk werd er voor de rust niet gescoord.

Zoeken en vinden
KV Mechelen ging ook na de rust vol op zoek naar een driepunter. De Camargo kon uithalen na een foutje in de thuisdefensie, maar Colombatto zette het recht met een knappe tackle. Wouter Vrancken zag tot overmaat van ramp ook Joachim Van Damme uitvallen.

Met extra spitsen Vanzeir en Togui volgde nog een offensief. Op een kwartier van het einde volgde dan toch nog de verlossing. Togui kon eerst niet scoren, maar in dezelfde fase trof Schoofs wel raak. Een zucht van opluchting klonk in het vak van KV Mechelen. Vanzeir maakte de 0-2 en Bushiri maakte de 0-3 tegen zijn eigen ploeg.

Mechelen blijft zo minstens drie punten voorsprong hebben op Anderlecht. Het heeft voorlopig ook twee punten voor op KRC Genk, dat zondag tegen Club Brugge speelt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws