Verheyen bewierookt De Bruyne: Hij doet gewoon niks meer verkeerd

Verheyen bewierookt De Bruyne: "Hij doet gewoon niks meer verkeerd"

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 18:53do 27-02-2020 om 18:53

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 19:01do 27-02-2020 om 19:01

Kevin De Bruyne was woensdagvond de grote man bij Manchester City op het veld van Real Madrid. Met een assist en een doelpunt lag hij aan de basis van de 1-2 overwinning van de Citizens in heenwedstrijd de 1/8 finales van de Champions League.

Gert Verheyen volgde de wedstrijd en was onder de indruk van De Bruyne. "In de eerste helft waren beide teams vooral bang van elkaar. Ze waren bang om risico's te nemen in de opbouw, uit angst voor de foute pass", verteld de analist aan Sporza. "Er werden te veel fouten gemaakt in verhouding tot de intrinsieke kwaliteiten van de spelers."

"Na de 1-0 werd het plots wél een heel interessante wedstrijd en was het Kevin De Bruyne die City erdoor sleurde en ervoor zorgde dat City met een fantastisch resultaat naar huis kan. Eerst met een voorzet in een fase waarin veel andere spelers zelf naar doel zouden trappen en daarna met een penalty, tegen iemand die hij heel goed kent, Thibaut Courtois. Dat is een mentaal spel dat De Bruyne perfect speelde."

"De Bruyne is een speler die gewoon niks meer verkeerd doet. Hij maakt geen enkele fout. Bij elke bal die hij krijgt, gaat de aanval gewoon voort. Hij is ook altijd bezig met het geheel: hij kijkt waar de rest staat en is als matchwinnaar en grote man uit Santiago Bernabeu vertrokken", besloot Verheyen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws