Beerschot eist haar plekje op: Dat kunnen zelfs veel ploegen in 1A niet zeggen

Beerschot eist haar plekje op: "Dat kunnen zelfs veel ploegen in 1A niet zeggen"

24-02-2020 12:01 Laatste update: 12:59
2

Na een spannende pot verzekerde Beerschot V.A. zich van een driepunter tegen Lommel (2-1). Daardoor blijft het samen aan kop van de tweede periode in Eerste Klasse B, al heeft KVC Westerlo het voordeel vanwege een wedstrijd meer gewonnen. Toch is trainer Hernan Losada hoopvol voor het slot van de competitie.

Door de uitspraak over de herspeling van Virton-Beerschot hebben de Ratten nog twee wedstrijden voor de boeg, terwijl concurrent Westerlo enkel nog een verplaatsing naar Union Saint-Gilloise rest. "We hebben nog zes punten te pakken en hebben alles in eigen handen," klinkt Losada vol vertrouwen op de website van Beerschot.

De thuiszege tegen Lommel bewees nog maar eens dat Beerschot haar plaats in 1A verdient, aldus Losada. "We speelden met heel veel energie. Als je ziet hoeveel kansen er waren en met welke intensiteit er gespeeld werd, dan was dit propaganda voor het voetbal. En dat met zo’n publiek. Fantastisch! Voor bijna 9000 supporters te kunnen spelen, dat kunnen zelfs veel ploegen in 1A niet zeggen. Het is genieten met dit publiek", is de Argentijn lovend.

Overigens zit de KBVB met de handen in het haar door de uitspraak rond Virton-Beerschot. De bond liet alvast weten dat het niet van plan is om het vastgestelde speelprogramma te veranderen.