Opmerkelijk: Hoger Beroep verklaart Beerschot-Virton alsnog nietig na klacht

Opmerkelijk: Hoger Beroep verklaart Beerschot-Virton alsnog nietig na klacht

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 15:31vr 21-02-2020 om 15:31

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 15:44vr 21-02-2020 om 15:44

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft de wedstrijd Beerschot – Virton nietig verklaard. Beerschot had een klacht neergelegd en lijkt aldus gelijk te krijgen.

Beerschot was niet akkoord met een controversiële vrije trap voor Virton (te snel genomen, red.) die tot de winning-goal leidde. ‘De Geschillencommissie veegt de beslissing van het  Bureau Arbitrage Profvoetbal van tafel en verklaart de wedstrijd nietig. De wedstrijd zal dus waarschijnlijk opnieuw moeten gespeeld worden’, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Beerschot ging in beroep nadat de klacht eerst niet werd gehoord. 'De klacht van Beerschot en de vraag voor nietigverklaring van Virton-Beerschot worden niet overgemaakt aan de Geschillencommissie. Dat heeft het Professional Refereeing Department beslist. Beerschot gaat in beroep', luidde de boodschap toen.

Ook Virton heeft nog de mogelijkheid om in evocatie te gaan. Het is alvast de eerste keer in het Belgische voetbal dat een wedstrijd nietig wordt verklaard door een scheidsrechterlijke fout.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een terechte beslissing?

(437 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws