Rits zit met dubbel gevoel bij Club Brugge: Natuurlijk doodjammer

Rits zit met dubbel gevoel bij Club Brugge: "Natuurlijk doodjammer"

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 10:30vr 21-02-2020 om 10:30

Mats Rits stond donderdag in de basis bij Club Brugge tegen Manchester United. Rits speelde een uitstekende wedstrijd, maar blijft met een dubbel gevoel achter na de 1-1.

"Ik heb een beetje een dubbel gevoel", vertelt hij aan de officiële website. "1-1 tegen een dergelijk gerenommeerde ploeg is enerzijds niet slecht, maar toch denk ik dat er meer in zat dan dit gelijkspel. We hadden onze tegenstanders vooraf heel goed bekeken en wisten dus wat te doen. Het is natuurlijk doodjammer dat we op een zeer ongelukkige manier een tegendoelpunt krijgen, want ik had de indruk dat we de wedstrijd op dat moment zeer goed onder controle hadden."

Emmanuel Dennis was de uitblinker, en dat was geen verrassing voor Rits. "Neen, zeker niet. We weten allemaal dat hij, mits een beetje ruimte, gevaarlijk kan zijn en na de lange pass van Simon Mignolet was Dennis een fractie van een seconde sneller op de bal dan de twee centrale verdedigers van United. Met een mooie lob besloot hij mooi in doel."

Rits had wel meer aanvalsdrift verwacht bij de bezoekers. "Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat we Manchester een beetje opener hadden verwacht, maar ze speelden zeer compact, waardoor het bij momenten zeker niet makkelijk was om te combineren. Op basis van de kansen mochten we misschien op iets meer aanspraak maken dan een 1-1, maar ik denk niet dat er iemand ontevreden is met dit resultaat."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Gaat Club Brugge toch nog door?

(850 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws