Antwerp ontloopt match achter gesloten deuren, maar krijgt wel fikse boete

Antwerp ontloopt match achter gesloten deuren, maar krijgt wel fikse boete

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 20:20di 18-02-2020 om 20:20

Royal Antwerp Football Club heeft van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een boete van 10.000 euro gekregen. De supporters hadden vuurwerk afgestoken in de thuismatch tegen Club Brugge van 10 november.

Enkele supporters hadden ook bierbekers richting de arbitrage gegooid. Het Nieuwsblad meldt dat Antwerp aan een voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren ontsnapt, maar het krijgt wel een fikse boete. Tijdens de topper tegen Club Brugge vonden er enkele incidenten plaats.

Een eerste kwam er meteen na de 0-1 van Siebe Schrijvers. De fans van Antwerp staken vuurwerk af waardoor een gigantische rookwolk over het veld kwam. De match werd maar heel even stilgelegd. Vlak voor rust was het wel zo ver. De wedstrijd werd stilgelegd nadat er drank werd gegooid naar de lijnrechter.

Die kreeg de volle laag nadat er een overtreding op De Laet werd gefloten en Bolat geel kreeg na protest. Bondsprocureur Wagner eiste twee keer een boete van 5.000 euro en een match achter gesloten deuren (met uitstel). Dat laatste werd aldus niet bevestigd.

“We willen Antwerp de kans geven om haar initiatieven, zoals toegelicht ter zitting, in daden om te zetten”, klinkt het. Antwerp kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij deze straf terecht?

(331 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws