Dat ik bij Genk moest blijven, was wel een teleurstelling

"Dat ik bij Genk moest blijven, was wel een teleurstelling"

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 11:01zo 16-02-2020 om 11:01

KRC Genk zat de voorbije maanden heel wat sterkhouders vertrekken. Onder andere Ruslan Malinovskyi, Sander Berge en Aly Samatta kozen voor een stap hogerop. Dat kon Joakim Maehle ook doen, al mocht hij niet vertrekken.

"Dat ik moest blijven, was wel een teleurstelling, ja", vertelt Maehle in De Zondag. "Ik ben ambitieus, zag die mooie buitenlandse clubs voorbijkomen… We waren kampioen, dat lukt niet elk jaar, misschien was dit wel dé kans. But they said NO…"

Toch wilde Maehle niet voor onrust zorgen bij Genk. "Anderen rebelleren dan misschien, maar ik zit zo niet in elkaar. Ik was ook niet diép ongelukkig en redeneerde: ik ben pas 22 jaar, heb nog tien tot vijftien jaar te voetballen. Dimitri de Condé (technisch directeur, red.) legde mij ook uit dat ik mij het best nog een jaar kon ontwikkelen bij Genk, dat uiteindelijk Champions League speelde. Ik volgde dat wel."

"Misschien speel ik hier volgend seizoen ook nog. Ik ben daar heel nuchter in. Dat is nu eenmaal mijn natuur. En ik ben hier best gelukkig. Hygge? Neen, man, dat is eerder het Deens begrip voor cosy en gezellig dan voor geluk. Maar clubwise ben ik hier dus gelukkig, al woont mijn vriendin nog in Denemarken. Voorlopig dus. Maar ik behoud mijn dromen. En I dream big", besluit hij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws