Louwagie kende heel wat frustraties bij Gent: Het is onwaarschijnlijk

Louwagie kende heel wat frustraties bij Gent: "Het is onwaarschijnlijk"

15-02-2020 21:34
8

Mede onder het beleid van Michel Louwagie is KAA Gent uitgegroeid tot een topploeg in België. Makkelijk had de manager van Gent het lange tijd niet. Er moest namelijk een verlies van 23 miljoen goed gemaakt worden. Dat is nu eindelijk gebeurd, waar Louwagie nu de vruchten van plukt.

Door het grote tekort aan geld moest men bij Gent jaren bijzonder creatief zijn bij transfers. "De obsessie was om het evenwicht te bewaren tussen sportieve ambities en het afbetalen van onze schulden", zegt Louwagie bij La Capitale.

"We leefden voor lange tijd op leningen. We moesten zelfs tot januari 2008 wachten om onze eerste transfer te regelen (Zlatan Ljubljankic) zonder tussenkomst van de bank", gaf Louwagie aan.

"Het is onwaarschijnlijk om te zeggen dat we 18 jaar moesten handelen onder het zicht van een bank, en dat we daarna een gevoel van vrijheid ontdekten. Dat moment beleefde ik als een jonge gast, net uit school, die zijn eerste salaris ontvangt. Na jaren van frustratie. AA Gent kon eindelijk doen wat het wil met hun geld", klinkt het tevreden.