'Ajax heeft vervanger Ziyech beet en haalt Braziliaans toptalent Antony'

'Ajax heeft vervanger Ziyech beet en haalt Braziliaans toptalent Antony'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 09:02za 15-02-2020 om 09:02

Antony is op weg naar Ajax. De Amsterdammers zijn in hoofdlijnen akkoord met Sao Paulo over de transfersom. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft een verhoogd bod neergelegd in Brazilië, zo meldt UOL Esporte. De transfer zou bijna rond zijn.

Momenteel ligt er een bod van twintig miljoen euro op tafel. Daar kan nog vijf miljoen aan bonussen bijkomen en nog eens vijf miljoen voor twintig procent van de transferrechten die Sao Paulo nog heeft van David Neres.

De totale transfersom kan dus uitkomen op dertig miljoen euro, maar dan moet Sao Paulo wel afzien van een deel van de transfersom voor Neres, mocht de Braziliaan verkocht worden. Dat was voor de Braziliaanse club een belangrijke voorwaarde om Neres in 2017 naar Ajax te laten gaan.

Sao Paulo is er veel aan gelegen om spelers te verkopen, om zo de financiële huishouding op orde te krijgen. Een miljoenentransfer van Antony naar Ajax komt de club dus goed uit. De clubleiding van Sao Paulo was deze week in Nederland om met Overmars te onderhandelen. Antony kan in Amsterdam voor vijf jaar tekenen.

Het is nog niet helemaal rond, maar witte rook is wel in zicht. Ajax wilde Antony al in de winter naar Amsterdam halen zodat hij een half jaar kon acclimatiseren. Sao Paulo ging echter niet akkoord met het bod dat Overmars deed.

Ook het Algemeen Dagblad weet het zeker: Ajax heeft de strijd om Antony gewonnen. Het Braziliaanse toptalent maakt in de zomer de overstap naar Amsterdam. Wat betreft de transfersom baseert het AD zich op Braziliaanse media. UOL meldt dat Ajax twintig miljoen betaalt, Globoesporte schrijft minstens zestien miljoen euro.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws