Vormer nestelt zich bij Europese top, maar De Bruyne doet nog beter

Vormer nestelt zich bij Europese top, maar De Bruyne doet nog beter

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 11:00vr 14-02-2020 om 11:00

Ruud Vormer heeft het dit seizoen moeilijk om te scoren, maar is wel nog steeds de assistkoning in België. Vormer zit nu aan zeventien assists in alle competities samen, waarvan veertien in de Jupiler Pro League. Amper drie spelers in Europa doen beter.

Eén van hen is (uiteraard) Kevin De Bruyne. De Rode Duivel zit in alle competities samen namelijk aan achttien assists. De absolute assistmeesters van Europa zijn echter Dusan Tadic en Hakim Ziyech, allebei van Ajax. Ziyech gaat op het einde van dit seizoen wel de overstap maken naar Chelsea.

Vormer laat in het klassement grote namen als Kylian Mbappé (PSG), Lionel Messi (FC Barcelona) en Thomas Müller (Bayern München) achter zich. Vormer heeft in de Jupiler Pro League een voorsprong van zes eenheden op Vadis Odjidja (KAA Gent) en is dus goed op weg om het Pro Assist-klassement te winnen. Hij volgt dan zijn ploegmaat Hans Vanaken op.

Als we enkel kijken naar de assists in de competitie staat Vormer zelfs derde, zoals blijkt uit dit lijstje van FC Tables.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws