Antwerp en Gent zorgen voor onrust en dreigen met individuele verkoop tv-rechten

Antwerp en Gent zorgen voor onrust en dreigen met individuele verkoop tv-rechten

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 16:12wo 12-02-2020 om 16:12

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 16:32wo 12-02-2020 om 16:32

Er zit een stevig haar in de boter binnen de Pro League. Op de algemene vergadering van deze woensdag kende de beheerraad van alle Belgische profclubs het nieuwe mediacontract toe aan Eleven Sports. Royal Antwerp FC en KAA Gent hebben echter besloten om niet mee te stappen in de collectieve verkoop.

Eleven Sports was de voorbije dagen en weken in een felle strijd verwikkeld geraakt met de vorige rechtenhouders, zijnde Telenet, Proximus en VOO Sports. Uiteindelijk bleek het bod van Eleven Sports, dat 103 miljoen euro bedraagt, voldoende om de meerderheid van de clubs uit Eerste Klasse A en B te overtuigen. Met een twee-derde-meerderheid kreeg die firma het tv-contract in handen.

Recent werd nog stevig onderhandeld over het laatste struikelblok binnen dat bod van Eleven Sports: de specifieke verdeling van de inkomsten per club. Die verdeelsleutel zorgde voor heel wat wrevel, maar men lijkt nu toch tot een consensus te zijn gekomen, althans met een grote meerderheid van de partijen.

Er is immers opnieuw onrust binnen de Pro League, want Antwerp en Gent zijn zo te zien niét tevreden met de finale beslissing. Via de eigen website laat de Pro League weten dat beide clubs niet mee zijn ingestapt in de collectieve verkoop van de rechten. Dat betekent dat zowel Antwerp als Gent in principe zelf hun rechten zouden kunnen verkopen. De komende dagen moeten uitwijzen wat beide clubs nu van plan zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zullen Antwerp en Gent hun kar nog keren, denk je?

(1942 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws